KONYA / CİHANBEYLİ - Taşpınar Ortaokulu

Tem

TEMEL ÖĞRETİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞLER İÇİN TERCİHLER BAŞLADI. 14 TEMMUZDA BAŞLAYAN TERCİH SÜRECİ 24 TEMMUZDA SONA ERECEKTİR.

Haz

TEOG YEP açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilan edilen YEP sonuçlarına göre öğrenciler lise tercihlerinde bulunacaklar. Tercihler 14 Temmuz´da başlayacak.

May

Eğitim Öğretim yılı sonunun yaklaştığı şu gönlerde öğretmenlerin yapması gereken yıl sonu işlemleri de önem kazanamaya başladı. İşte öğretmenlerin mutlaka yapması gereken 12 işlem..... Öğretmenlerin 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı 2. Dönem Sonu Yapması Gereken İş ve İşlemler:

1. Sınav Tarih ve notlarının eksiksiz girilmesi, Sınava girmeyen öğrenciler raporlu, izinliyse yeniden sınav yapılacak. Notu e-okula aktarılacak. Özrü yoksa devamsızlık yapan öğrencinin sınav notu Girmedi ´´G´´ olarak e-okula aktarılır.

2. Öğrencilere her dönemde her bir dersin haftalık ders saati sayısı 2 ve daha az olanlara 2, haftalık ders saati sayısı 2´den fazla olanlara ise 3 defa ders etkinliklerine katılım puanı verilmesi,

3. Proje ödevi verilmiş ise bunlara dair değerlendirme formlarının tutulması ve notlarının e-Okul Sistemine işlenmesi, Seçmeli derslerin tamamının puanla değerlendirilmesi, - Ders ve etkinliklere katılım notları (haftalık ders saati sayısı 2 ve daha az olanlara 2. haftalık ders saati sayısı 2´den fazla olanlara ise 3 def.) - Öğrenci ürün dosyası notu (Görsel sanatlar dersi için) - Ürün, ürün dosyası, gözlem formları (Teknoloji ve Tasarım dersi için)

4. E-Okul sisteminde bulunan Karne Bilgileri - Öğretmen Görüşünün Sınıf / Şube Rehber öğretmenlerince mutlaka her öğrenci için girilmesi.

5- Davranış notlarının şube rehber öğretmeni tarafından eksiksiz girilmesi,

6. E-Okul sistemi içerisinde Sınıf/Şube Rehber Öğretmenlerince Sınıf Kitaplığı oluşturulduktan sonra her öğrencinin okumuş kitapların girilmesi

7. Rehberlik, Kulüp ve Toplum Hizmeti Faaliyetleriyle ilgili Sene Sonu Faaliyet Raporlarının Rehber Öğretmene teslim edilmesi

8. Karnelerin Ortalarına Okul Mührünün basılması, Not Çizelgelerinin, Proje Ölçeklerinin, Ders ve Etkinliklere katılım değerlendirme formunun Sınıf ya da Branş Öğretmenlerince mutlaka imzalanması birer nüshalarının alınması

9. Sosyal Kulüp yıl sonu raporu (Tüm sosyal kulübü olan öğretmenler için) Rehberlik yıl sonu raporu (Sınıf öğretmenleri ve sınıf rehber öğretmenleri için) Sosyal Etkinlikler (Tamamlandı / Tamamlanmadı) işaretlenecek.

10. Sınav kağıtlarının Proje çizelgelerinin, ders ve etkinliklere katılım değerlendirme formunun müdür yardımcısına imza karşılığı teslim edilmesi

11. Sınıf ders defterlerinde eksik konu ya da imzaların tamamlanması

12. Öğretmen nöbet defterinde imzası bulunmayan/unutulan günlerin nöbetleri bulunan günleri imzalaması

May

Millî Eğitim Bakanlığınca, gelecek eğitim öğretim yılının çalışma takvimini hazırlandı.2017-2018 eğitim ve öğretim yılı birinci kanaat dönemi, 18 Eylül 2017 Pazartesi günü başlayacak ve 19 Ocak 2018 Cuma sona erecek. Yarıyıl tatili, 22 Ocak 2018-2 Şubat 2018 tarihleri arasında yapılacak. İkinci kanaat dönemi ise 5 Şubat 2018 Pazartesi başlayacak ve 8 Haziran 2018 Cuma sona erecektir.

Mrt

18 Mart Şehitleri Anma Programı okulumuz bünyesinde hazırlanan programla gerçekleşecektir. Program Taşpınar Mahallesi düğün salonunda gerçekleşecektir.

Mrt

2016-2017 Yılında ikinci dönem merkezi sistem ortak sınavı:26-27 Nisan 2017